Archive for December 2018

FOTOREPORT Delinquent Habits v Rock Café

Do Rock Café se 12. prosince 2018 přijely českému publiku předvést legendy Delinquent Habits.

Koncert probíhal v pohodové atmosféře, lidem v prvních řadách rozdávali panáky a brali fanoušky na pódium. Kdo chyběl, přišel o jedinečný zážitek si s Delinquent Habits připít a popovídat. Zahráli svoje největší pecky, ale slyšet jsme mohli také freestyle, nebo turntablist show DJ Invicible. Kolem 11 minuty jí najdeš ve video reportu!

Text a foto a video 113kw, původně pro bbarak.cz .

« 1 of 2 »

FOTOREPORT PSH slaví 20 let koncertů v Roxy

Je tomu už 20 let co PSH poprvé vystupovali v klubu Roxy. 8. prosince 2018 si to zopakovali spolu s předskokany Vec + Zverina, a na pódiu je podpořil i brněnský Maniak.

Na dvacátém výročí zazněly jejich největší pecky, a popřát jim dorazili všichni blízcí přátelé. Orion i Vladimír byli ve vynikající formě, a Roxy praskala ve švech!

A koho jsme mohli potkat v chodbách klubu Roxy? Kromě Vladimíra 518, Oriona, Mike Trafika, Maniaka, Vece, Zverkyho a jejich dje Yanko Kral, přišel podpořit DJ Wich, Rest, výtvarník Pasta, DJ Robot, youtuber Sinai nebo celebrita Jakub Kohák.

Text a foto a video 113kw, původně pro bbarak.cz .

« 1 of 2 »

FOTOREPORT Grandmaster Flash v Roxy

V České republice vystoupil tento otec hiphopu před totálně narvanou ROXY vůbec poprvé v Roxy ve čtvrtek 6.prosince 2018, v rámci své evropské tour. Předskakoval mu DJ WICH a večer završil DJ FRIKY.

Grandmaster Flash si prý vyžádal čas na posouzení djs, kteří s ním hráli, a také chtěl přesně vědět, co budou hrát. Preciznost dýchala z celého večera, GRANDMASTER FLASH přivezl audiovizuální show, koncipovanou jako škola hiphopu. Bylo inspirující sledovat člověka, kterého v roce 1978 napadlo vystupovat s show s dvěma gramofony a MC´s. Roky zkušeností mu dodaly eleganci v práci s publikem. Do ROXY se poučit z jeho vyučování přišlo i spousta tváří CZ SK scény.

Jak řekl jeden hudební milovník: Grandmaster Flash je pro hiphop to samé, jako Velvet Underground pro punk. Nebo King Tubby pro dub. Nebo Wiley pro grime. Byli předchůdci, dělali hudbu daného žánru dříve, než vůbec dostala jméno.

Víte, že Grandmaster Flash, vlastním jménem Joseph Saddler, narozen roku 1958, patří mezi úplný zakladatele hiphopu, a první hiphopovou kapelu Grandmaster Flash and the Furious Five, založil už v roce 1976 ? Víte, že je jeden z prvních, kdo gramofon považoval za hudební nástroj, a je tedy zakladatelem turntablismu? Víte, že v roce 1982 natočil s The Furious Five singly “MESSAGE” a “WHITE LINES”, a položil tak základy modernímu hip hopu?

Výjimečný večer si můžeš prohlédnout i na videu

Text a foto a video 113kw, původně pro bbarak.cz .

FOTOREPORT Snak The Ripper v Rock Café

Kanadský rapper Snak the Ripper završil 1. prosince 2018 turné v pražském Rock Café v Praze, a byl to neskutečný masakr.

Předskokanem mu byl jako kulomet rychlý Bitman. Lidi šíleli, a tlačili se na sebe. Snak v jednu chvíli zvážněl, a řekl, že měl v životě chvíli, kdy přemýšlel o sebevraždě. Ale vydržel, a šel dál, a následoval nejlepší rok jeho života. Tak poradil fanouškům se nevzdávat a věnovat se tomu, co je dělá šťastnými !

Text a foto 113kw, původně pro bbarak.cz .

« 1 of 2 »