Archive for September 2018

FOTOREPORT DMC Championship CZ 2018

9. září 2018 se v Brandýse nad Labem odehrálo Mistrovství ČR v technickém djingu – DMC, jehož vítěz pojede reprezentovat Českou republiku na světové finále DMC v Londýně.

V sále kina Houšťka všechny přivítal Milan Hrůza z firmy PRODANCE, poděkoval sponzorům Disk.cz, Jaegermeister, Red Bull, Excelent a Denon. Program večera začal djským workshopem, vedeným DJ FIVE. Vysvětlil základní techniky, jako baby scratch, vracečku či backspin, základy, běžně používané party DJ´s. Potom se rozhovořil o beat jugglingu, pro který je příznačná kreativita a totální otevřenost variací tvorby. Rozdíl mezi party djingem a beat jugglingem je v tom, že v beat jugglingu DJ tvoří pomocí gramofonů nové beaty a melodie. Změna žánru proběhne změnou rychlosti přehrávání, každou skladbu je možné rytmicky a melodicky rozbít. Oproti tomu v žánrech jako techno, house, acid, breakbeat, dochází ke kreativní produkci přímo tvorbou jednotlivých zvuků, a jejich loopování do rytmicky modifikovaných smyček. Beat juggler vezme stávající skladbu a „zprzní“ ji do úplně nového kousku.

V porotě letos zasedl tradične DJ FIVE, potom DJ VAZEE (Polsko, 3násobný mistr světa IDA) a DJ NETIK (Francie, 4násobný mistr světa DMC). Všichni porotci postupně předvedli krátké showcase, které braly všem přítomným dech. Soutěžilo se ve dvou kategoriích, v kategorii Championship se předvádí 6 minutová nacvičená rutina, v kategorii Supremacy se soutěží v dvou minutových vystoupeních formou batlle head to head.

Pořadí vítězů: Championship 1.místo DJ FLUX, 2.místo DJ FRIKY, 3.místo DJ LU2. Supremacy: 1.místo DJ FLUX, 2.místo DJ FRIKY. Do Londýna nás tedy pojede reprezentovat DJ FLUX, který už se na světovém poháru umístil v kategorii dvojic 2krát na 3.místě ! Držíme palce.

Text a foto 113kw, původně pro bbarak.cz .

« 1 of 2 »